NA BROJČANIKU 188 TISUĆA KILOMETARA

ŠVEDSKI SLEEPER NA PRODAJU: Ovaj očuvani Volvo V70 R sa preko 300 KS trenutno se nudi za 16 tisuća dolara

 
 Bring a Trailer

Volvo je uvijek znao kako napraviti dobar karavan, pa tako gotovo 20 godina stara druga generacija modela V70 i dalje izgleda odlično. A upravo se jedan takav primjerak prodaje na oglasniku Bring a Trailer. Riječ je o verziji s oznakom R iz 2005. godine koja ispod poklopca skriva 2,5-litreni motor s 300 KS i 406 Nm .

Foto: Bring a Trailer

Ipak, u ovom slučaju ta je brojka i znatno veća. Vlasnik je naime odlučio ugraditi novi turbo, ugraditi novi usis i odraditi optimizaciju motora. Točna brojka se ne spominje, no sigurni smo kako se s ovim modelom može šokirati vlasnike novih paprenih modela. Da stvar bude bolja – automatski mjenjač iz tog doba za ovog vlasnika nije bio na razini zadatka, pa je umjesto automatika ugrađen ručni mjenjač. Ugrađene su i BC gevinde za bolje držanje, a tu su i Brembo kočnice.

Da se auto mažen i pažen može se otkriti pogledom u unutrašnjost gdje je sve na svojem mjestu, a potencijalne kupce mogla bi privući sjedala od narančaste kože. Automobil je lakiran „Magic” tamno plavu boju i postavljen na 18-inčne OEM Volvo R naplatke.

U svakom slučaju, primjerak koji svojih 188 tisuća kilometara koliko stoji na brojčaniku odlično nosi na svojim leđima. Vlasnik ga je odlučio ponuditi u obliku online aukcije bez rezervacijske cijene, a trenutna najviša ponuda iznosi 16,250 dolara. Kupci se u trenutku pisanja ovog članka mogu nadmetati još nešto više od 8 sati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:16