330 UPISA DNEVNO

SVIĐA VAM SE TESLA CYBERTRUCK? Niste jedini, do sada je upisano preko 500.000 rezervacija. No, to i ne čudi jer depozit iznosi samo sto dolara...

 Tesla

Tesla je prije četiri mjeseca šokirao svijet predstavivši neuništivi pick-up Cybertruck. Skoro svi su očekivali da će američki proizvođač predstaviti neku vrstu terenskog vozila, ali nitko nije očekivao da će to biti automobil koji izgleda kao da je izašao s filmskog seta apokaliptičnog filma.

No s vremenom je svijet počeo prihvaćati takav pick-up, radile su se mnoge šale na njegov račun, a mnogi su to i opravdavali na način da je sve ionako kontroverzno s Elonom Muskom, pa zašto ne bi takvi bili i njegovi automobili.

Naime, sad je ponovno uslijedio šok. Stranica CybertruckOwnersClub.com, koja okuplja buduće vlasnike Cybertrucka, objavila je podatak prema njihovoj procjeni kako je do sredine veljače rezervirano čak 532.048 primjeraka.

Takav podatak vjerojatno ne treba čuditi, jer se čak i Elon Musk tijekom studenog hvalio prodajnim podacima na Twitteru u kojima je napisao da je već tada bilo rezervirano oko 250 tisuća primjeraka.

To bi značilo da je Tesla zaprimao oko 3300 rezervacija dnevno od samog predstavljanja.

Zanimljiv je podatak da je Tesla skupio sličan broj rezervacija i s Modelom 3, ali za to je bilo potrebno oko 16 mjeseci od samog predstavljanja.

No postoji i bitna razlika, a to je u samoj veličini depozita prilikom rezervacije. Dok je depozit za Model 3 iznosio tisuću dolara, za Cybertruck depozit iznosi samo sto dolara.

Usto, Tesla tvrdi da će se ovoga puta moći dobiti i povrat novaca. Tako postoji velika šansa da će pri početku proizvodnje velik broj potencijalnih kupaca odustati od same kupovine te zatražiti povrat depozita.

Cijena Teslinog pick-upa još uvijek nije poznata, a početak proizvodnje je najavljen tek za sljedeću godinu.

No pitanje je hoće li se i taj rok uopće ispuniti, s obzirom na to da američki proizvođač već sada ima problema s masovnom proizvodnjom, a i njihovi inženjeri su priznali da još uvijek ne znaju kako bi ga uopće proizveli. Iako se često spominju i problemi sa sigurnosnim mjerama ovoga vozila, smatra se da ćemo vrlo skoro saznati koja će mu zapravo biti budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:49