VIDEO

TEST OFF-ROAD SPOSOBNOSTI SA ZANIMLJIVIM ISHODOM: može li šminkerska Mercedesova G-klasa biti bolja od robusne Toyote Land Cruiser i Jeepa Wranglera?

 
 Youtube screenshot Diariomotor

Off-road testovi znaju biti zanimljivi, pogotovo kada modele koje uspoređujete podvrgnete pravim testovima. Upravo je to odlučila napraviti ekipa s YouTube kanala Diariomotor koja je na zahtjevni usporedni test stavila Toyotu Land Cruiser, Mercedes G-klasu te Jeep Rubicon. I dok ćete s Toyotom Land Cruiser voziti po bespućima, pa čak i krenuti na put oko svijeta, u G-klasi će prosječni vlasnik 99 posto vremena provesti na asfaltiranom putu. Jeep Wrangler Rubicon s druge strane većinu bi vremena trebao provoditi na neprohodnim terenima, pa će mnogi možda zaključiti kako je ovu usporedbu s lakoćom dobio. I pritom će itekako pogriješiti. Naime, nakon niza testova na kojima je španjolski novinar isprobao krajnje mogućnosti ova tri modela došao je do zanimljivog zaključka. Pogledajte prilično opširan video u kojem ćete vidjeti krajnje mogućnosti ovih terenaca (preporučujemo da premotate na 10:35 minutu kada kreće obračun, i naravno upalite prijevod na engleski pritiskom na „cc”):

Kao što ste mogli vidjeti, na nizu zadataka kroz neprohodan teren najboljim se pokazala Mercedesova G-klasa! Unatoč tome što nije bila opremljena odgovarajućim gumama te se vozila s 20-inčnim naplacima, Mercedesov kultni terenac pokazao je da nudi puno više od onog za što ga većina vlasnika koristi. Voditelj je za kraj pohvalio druga dva terenca koja su također opravdala očekivanja, a prema njegovom kriteriju drugo mjesto osvaja Toyota Land Cruiser, a treće Jeep Wrangler Rubicon!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:30