TUNING

TKO GA NE BI POŽELIO U GARAŽI: AUDI RS5 uz ABT tuning razvija 510 KS!

ABT

Iako smo od ABT-a uz povećanje snage motora navikli i na često dvojbene vizualne dorade ovaj put izmijenjeni su samo naplatci

Njemačka tuning kuća ABT već nudi tuning za novi Audi RS5. Podsjetimo, dosad je u ponudi bilo povećanje snage za model S5, a najnoviji projekt vezan je upravo uz jaču, RS verziju. Nudi se povećanje snage 2,9-litrenog V6 motora, i to sa serijskih 450 KS na čak 510 KS, što je primjerice snaga Mercedesove C-klase AMG Coupe ili modela AMG GT S. Osim toga, okretni moment povećan je sa 600 Nm na 680 Nm.  

 

Foto: ABT

Nažalost, ABT nije objavio podatke o performansama, ali ako uzmemo u obzir da serijski RS5 do stotke juri za tek 3,9 sekundi, tunirana verzija ubrzavat će još brže, dok bi maksimalna brzina trebala biti blizu 300 km/h. Snaga je povećana putem optimizacije motora, a iako ABT vrlo često nudi i svoj ispušni sustav koji uz bolji zvuk nudi i nešto bolje performanse, to ovaj put nije slučaj. Još jedna stvar na koju smo inače navikli od ABT-a jest ponuda velikog broja spojlera i karbonskih dodataka (primjerice za novi R8), no ovaj put u ponudi su samo ABT 20-inčni naplatci. Iz tuning kuće su otkrili i koji je razlog za to. Naime, u pripremi je još luđi projekt vezan uz RS5, koji bi trebao biti još snažniji te će onda za njega biti ponuđen niz vizualnih dorada.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija