FORMULA 1

U Renaultu potvrdili da razmišljaju o Räikkönenu

Svjetski F1 prvak iz 2007., Kimi Räikkönen, mogao bi se sljedeće godine ponovno naći u bolidu tijekom utrka prestižnog automobilističkog natjecanja...

Finac je na kraju prošle godine napustio Ferrari, s kojim je 2007. došao do naslova, i prebacio se u reli. Član je Citroën Junior Teama koji se natječe u Svjetskom prvenstvu.

Ipak, neke informacije najavljuju Räikkönenov povratak u Formulu 1 i to na mjesto Renaultova vozača. Sam proslavljeni vozač kazivao je da će se u F1 vratiti samo u slučaju pronađe li mjesto za volanom kompetitivnog bolida, što bi mu francuski proizvođač automobila mogao ponuditi.

- Istina je da su nam neki pristupali tijekom ljeta i nudili se. Istina je i da je Räikkönen na našem radaru. I on nas je kontaktirao - veli šef momčadi Eric Boullier koji još uvijek nije siguran bi li se odrekao ruskog rookieja Vitalija Petrova, dok je Robert Kubica i dalje siguran prvi izbor za vozača.

- Treba vidjeti kako će se Vitalij razvijati. Uvjeri li nas u kvalitetu, zadržat ćemo ga. Postoje još neke opcije, a Kimi je jedna od njih - zaključio je Boullier.

Heidfeld do kraja sezone u Sauberu



U utorak je iz redova BMW Saubera potvrđena vijest da će Nick Heidfeld zamijeniti Pedra de la Rosu za upravljačem njihova F1 bolida. Uz momčadskog kolegu Kamuija Kobayashija odradit će preostalih pet utrka u Svjetskom prvenstvu...

- Lud sam od sreće što mi je ukazana prilika da se ponovno natječem u dobrom bolidu. Započinjem na Velikoj nagradi Singapura. Nakon nekoliko mjeseci pauze motiviraniji sam no ikada. Inače, osjećam se kao da sam stigao kući, budući da sam za tim iz Hinwila vozio sedam godina. Hvala Peteru Sauberu što mi je ukazao povjerenje - kazao je Heidfeld.

Heidfeld je za Sauber vozio u dva navrata, od 2001. do 2003. i od 2006. do 2009. godine, nakon čega je pristupio Mercedes GP-u u kojem je imao ulogu rezervnog i test-vozača. Od kolovoza je testirao gume za Pirelli.

Nijemac (33) je do sada sakupio 167 utrka u prestižnom automobilističkom natjecanju. Najbolja sezona mu je ona iz 2007. u kojoj je osvojio peto mjesto u ukupnom poretku vozača. Dvanaest je puta stajao na pobjedničkim postoljima. Pobijedio nije nikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:52