NOVI REKORDER RINGA?

UHVAĆEN NOVI MEGANE RS TROPHY-R: Može li skinuti Hondu Civic Type R s trona?

 
 carscoops

Rekord Ringa za serijske automobile s prednjim pogonom trenutno drži Honda Civic Type R s vremenom 7:43.8. Podsjetimo, to vrijeme je postignuto početkom travnja 2017. godine kada je oboren tadašnji rekord koji je postavio VW Golf GTI Clubsport. Trenutno rekord Honde već dugo nitko nije "skinuo", no čini se kako su u Renaultu ozbiljni u tom naumu.

Naime, nakon što su prošle godine predstavili novu generaciju Meganea RS, ove godine na tržište je došla i Trophy verzija, a izgleda kako su Francuzi i ovaj put otišli korak dalje budući da je na Ringu uhvaćen RS Trophy-R verzija. Prošla generacija također je dobila RS 275 Trophy-R verziju koja je tada, 2014. godine oborila rekord s vremenom od 7:54 minute. Ponavlja li se povijest?

Vrijeme će pokazati, no ono što zasad znamo je da će ova verzija biti temeljena na Trophy modelu s 300 KS ispod poklopca motora i Cup šasijom. Ubrzanje do stotke Trophyju traje 5,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 260 km/h. Brojke o ubrzanju trebale bi biti i bolje budući da će Trophy-R biti dodatno olakšan. Vizualno se ističe nešto drugačijim odbojnikom s većim usisnicima zraka i izostankom dnevnih LED svjetala.

Ostatak automobila prilično je dobro zamaskiran, a pretpostavljamo da će automobil biti prilično upadljiv budući da se na vratima vrlo vjerojatno nalaze velike oznake koje daju naslutiti o čemu je riječ (a ovdje su prekrivene bijelom folijom). Tu su i novi naplaci te unaprijeđene kočnice. U svakom slučaju, jedva čekamo dobiti odgovor na pitanje - može li skinuti Hondu s trona?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:02