TUNING

UKRAJINSKA RADIONICA BMW I MERCEDES MODELE PRETVARA U REPLIKE SOVJETSKIH AUTOMOBILA Retro dizajn je popularan kod bogatih kupaca, ne pitaju za cijenu

 
 Spec Auto Tuning

Ljubitelji oldtimera uvijek vole istaknuti kako su nekadašnji automobili imali dušu, za razliku od novijih. Iako su se u većini slučajeva više kvarili, stariji automobili mnogima vraćaju lijepa sjećanja ili im je jednostavno njihov dizajn znatno privlačniji.

Stoga je ukrajinska tvrtka Spec Auto Tuning pronašla odličnu nišu kako bi postala prepoznatljiva u svijetu.

Naime, oni kombiniraju modernu tehnologiju novih automobila te retro dizajn starih sovjetskih vozila.

Do danas su napravili brojna različita vozila, a svako od njih posebno je na svoj način. Jedan od najboljih primjera je upravo replika GAZ-a 12 ZIM iz 1950. godina, koja je zapravo bazirana na produženoj verziji BMW-a Serije 7 E32.

Većina vozila napravljena je prema željama kupaca pa tako neki izgledaju identično kao i stari automobili, a neki su modernizirani s velikim aluminijskim naplatcima, kromiranim maskama i odbojnicima. U ponudi je i mogućnost dvobojne karoserije.

Njihova djela u pravilu su temeljena na različitim BMW-ima i Mercedesima pa su tako koristili različite Serije 6 i 7 te Mercedesove CL modele. Bitno je da svaki od baznih automobila ima velik i snažan motor koji bi se savršeno uklopio u sovjetsku priču.

No ako kupci imaju specifične želje, Spec Auto Tuning bez problema će kombinirati i komponente nekoliko različitih vozila. Tako je npr. automobil „Victory“ baziran na Toyoti Mark II, a korištene su različite komponente Mazde RX-8 i Nissana 350Z.

Zanimljivo je da ovakvi unikatni automobili zapravo nisu ni toliko skupi. Trenutno je na prodaju ovakav bijeli retro klasik baziran na Mercedesu CL-u, a košta tek 36 tisuća eura (oko 270 tisuća kuna).

Spec Auto Tuning

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19