LISTE ČEKANJA GODINU DANA

UNIŠTENE POTPUNO NOVE TOYOTE SUPRE: kupci svoje primjerke čekali mjesecima, a sada im je nesreća dodatno poremetila planove!

 
 Houston Underground Races / Facebook

Kada je nova Toyota Supra predstavljena početkom godine, zainteresirani kupci odmah su krenuli s narudžbama. Unatoč tome što dio javnosti, posebice „internet ratnici” kritiziraju BMW-ov motor u Supri (koji pritom vjerojatno i nikad nisu vozili), zainteresirani kupci brzo su se obratili svojim zastupnicima i počeli s naručivanjem nove, tako duoočekivane Supre. Tu se naravno javio problem prevelike potražnje. Naime, Toyota očito nije očekivala toliku navalu (ili s druge strane žele ekskluzivnost modela), pa je tako primjerice za Europu rezervirano tek 900 primjeraka, od kojih je 90 vezano uz posebnu A90 Edition izvedbu za najvjernije kupce i obožavatelje marke. Lista čekanja tako broji tisuće kupaca koji namjeravaju postati vlasnicima. A potražnja nije velika samo u Europi – u Australiji se primjerice za novu Toyotu Supru treba čekati čak 12 mjeseci, prenosi Cars Guide! Australski zastupnik tvrdi kako je to najduža lista čekanja koju su imala još od modela GT86 iz 2012. godine.

No vratimo se mi na Europu – nova Supra proizvodi se u Austriji, a ovaj tjedan je jedan od transportnih kamiona koji je prevozio nove primjerke (ne)sretnim vlasnicima doživio prometnu nesreću u kojoj su tri primjerka poprilično oštećena. Slika je osvanula na Facebook stranici „Houston Underground Races”, a prema pisanju spomenute stranice incident se dogodio u Mađarskoj.

Tamno siva Supra doživjela je najveću štetu, a bijeli primjerak također će morati provesti neko vrijeme u radioni kako bi se vratio u prvotno stanje. Naravno, ostaje i pitanje kako će proizvođač riješiti ovaj problem. Moguće je da se kupcima ponudi popust i popravak, ili naravno opcija da se za njih opet proizvede novi primjerak, no to znači vjerojatno još nekoliko dodatnih mjeseci čekanja...Što se detalja nesreće tiče, oni nisu poznati, no za vjerovati je da su Supre oštećene pod naletom drugog kamiona, a mi se nadamo da nitko nije teže ozlijeđen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:42