ODMJERAVANJE SNAGA

VELIČINA NIJE PRESUDNA: Pogledajte kako je Toyota Supra sa 3,0-litrenim šesterocilindrašem očitala lekciju Fordu Mustangu sa 5,0-litrenim V8 motorom!

 

Nova Toyota Supra s BMW-ovim rednim šestakom ispod poklopca motora naišla je na različite kritike. Pritom se one najčešće dijele na one koji su isprobali automobil i oduševljeni su, ali i na one koji negoduju zbog činjenice kako u Toyoti ipak nisu odlučili ugraditi svoj motor (takvi najčešće nisu isprobali spomenuti model). No, pustimo sada komentare o Supri na stranu i krenimo s performansama u praksi. Iako će neki reći kako spomenuti BMW-ov 3,0-litreni šestcilindarski motor „preblag” za novu Supru, ovaj video mogao bi im pokazati za što je sve sposobna nova Supra. Već smo pisali kako je tvornička brojka od 340 KS u stvarnosti puno veća, pa tako Supra bez većih problema dobiva „bratski” BMW Z4, a u najnovijoj usporedbi ponizila je i protivnika s puno jačim motorom. Naime, ekipa s portala Car Magazine SA odlučila ju je suprotstaviti Fordu Mustangu GT s atmosferskim 5,0-litrenim V8 motorom snage 450 KS. Da dodatno začine stvari, u utrku su ubacili i BMW Z4, a kako je to izgledalo pogledajte u videu:

Dakle, veličina ovaj put nije bila presudna pa se tako 3,0-litreni redni šestak pokazao bržim od 5,0-litrenog atmosferskog V8 monstruma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:14