SPEKTAKULARAN POTHVAT

VIDEO: BMW-om M5 BEZ PRESTANKA driftao osam sati, tankao se u vožnji, odvozio 374 km pa oborio Guinessov rekord u najdužem driftu!

 
 Youtube screenshot

Nesvakidašnji i prilično spektakularan pothvat napravio je BMW sa novim M5. Naime, dobro pripremljen tim ovaj tjedan je oborio Guinnessov rekord u najduljem driftu na svijetu. Vozač Johan Schwartz je u novom BMW-u F90 M5 driftao čak 8 sati, prešavši pritom 374 kilometra! I dok je već ovaj podatak prilično impresivan, u BMW-u su odlučili otići korak dalje. Dosadašnji rekordi ovog tipa bili su obarani s modificiranim modelima koji su imali ogromne spremnike goriva, no kako kažu u BMW-u: "Tko bi želio gledati takav pothvat, bilo bi dosadno. Zato smo odlučili puniti spremnik u vožnji iz drugog automobila, i to BMW-a M5 prošle generacije".

Zvuči kao scena iz nekog akcijskog filma, sve je zabilježeno kamerama, a pothvat su pratili i suci kako bi sve prošlo u najboljem redu po pitanju regularnosti rekorda. Unutar spomenutih 8 sati M5 se nekoliko puta tankirao, a prosječna brzina automobila na kraju je iznosila 46,6 km/h. U jednom trenutku stvari su umalo pošle po zlu budući da su se dva automobila dotaknula, no vještim manevriranjem oba vozača uspjeli su se "izvući". Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:36