RIMAC POGLEDAJ OVO

VIDEO, FOTO: Ovo je kineska električna jurilica koja je oborila rekord Nürburgringa za električna vozila, a može do 313 km/h!

Za impresivne brojke zaslužna su četiri elektro motora ukupne snage 1360 KS, punjenje traje 45 minuta a doseg je čak 427 kilometara tvrde Kinezi
 NextEV

Prilikom predstavljanja svog novog globalne marke pod nazivom "NIO", kineska kompanija NextEV također je predstavila prvi model u sklopu te marke. Riječ je o električnoj jurilici kodnog imena EP9. Sa 1360 KS ispod poklopca koji dolaze iz čak četiri elektro motora, predstavlja pravu konkurenciju Rimcu, a da se Kinezi ne šale odmah su i dokazali vožnjom po popularnom Nürburgringu. Auto je odvozio impresivno vrijeme od 7 minuta i 5 sekundi, čime je postao najbrži električni auto na toj stazi.

Foto: NextEV

Osnivač marke NextEV jučer je na službenom predstavljanju u Londonu izjavio kako je NIO P9 pravi pokazatelj za što su sve sposobni električni automobili. A rezultati su uistinu impresivni. Stotku hvata za 2,7 sekundi, 200 km/h za 7,1 sekundi dok je maksimalna brzina 313 km/h. Uz to, puni se za samo 45 minuta, a doseg iznosi impresivnih 427 km. Ova jurilica velik dio tehnologije preuzima iz bolida Formule E, budući da se NextEV natječe u spomenutom natjecanju.

Na Youtubeu su objavili i isječke sa obaranja spomenutog rekorda po Ringu, a moramo priznati kako je malo čudno vidjeti nevjerojatno brze prolaske automobila a pritom ne čuti nikakav zvuk motora. Treba napomenuti kako je njihov testni vozač izjavio kako niti u jednom trenutku nije koristio 100 posto snage, već da je auto cijelo vrijeme bio na 85-90 posto, a glavni razlog je zagrijavanje baterija...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:04