A1 NA STEROIDIMA

VIDEO: JE LI OVO NAJOTKAČENIJI A1 IKAD? Kao poseban projekt ABT-a 'One of One', najmanji Audi stiže s čak 400 KS!

 
 ABT

Tuning kuća ABT predstavila je svoj novi projekt - „One of One” Audi A1. Kako mu i samo ime govori, riječ je o jedinstvenom projektu kojem je kao podloga poslužio serijski A1 koji praktički više nije prepoznatljiv.

Direktor tuning kuće detaljno je opisao kako je izgledao proces prerade „pitomog” gradskog modela u monstruma s 400 KS!

Dakle, prvi zadatak bio je ugraditi snažniji motor, a odluka je pala na 2.0 TFSI iz Audi TT Cup modela. Serijski spomenuti motor broji 310 KS, a uz malo truda ABT-ovih stručnjaka ta je brojka porasla na 400 KS!

Snagu prati i zvuk budući da je ugrađen potpuno novi ispušni sustav bez lonaca.

Foto: ABT

Naravno, trebalo je i urediti karoseriju kako bi svi pričali o jedinstvenom projektu. Za tu su priliku inženjeri izradili proširenja karoserije, pa je tako ovaj A1 Sportback 55

milimetara širi u odnosu na serijsku verziju.

Stražnji dio dobio je masivni spojler kao i difuzor s dva nastavka već spomenutog novog ispušnog sustava.

Poklopac motora u potpunosti je izrađen od karbona preko kojeg je postavljena folija. Kao inspiracija je poslužio RS6 Jona Olssona, no ovaj put umjesto klasične dvobojne karoserije dizajneri su ubacili neobične oblike u „satin” crvenoj i „satin” crnoj varijanti, a mi moramo priznati kako je krajnji rezultat odličan.

Naravno, automobil je dobio i kompletno novi ovjes i kočnice, a postavljen je na zanimljivo dizajnirane aerodinamične 19-inčne naplatke.

Budući da je ovdje riječ o jedinstvenom projektu, automobil nije na prodaju već će služiti isključivo za demonstraciju mogućnosti poznate tuning kuće koju vežemo uz Audi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:01