TRLJAMO OČI

VIDEO: JE LI TO MOGUĆE? Robusnost Toyote Hilux je poznata, no da ovaj potpuno smrskan primjerak samo što ne pukne po pola i dalje vozi je nevjerojatno

 
 Youtube screenshot

Pouzdanost Toyote Hilux stvar je legende, robusni japanski pick-up omiljen je diljem planete na svim kontinentima u ruralnim područjima zbog svojih radnih i terenskih karakteristika.

Jednostavno, Hilux je stvoren da radi i da traje. Je li tome doista tako prije desetak godina odlučili su provjeriti Clarkson, May i Hammond (tada još u Top Gearu) kad su u nekoliko nastavaka jedan Hilux podvrgnuli nemogućim torturama i japanski kamionet pokušavali uništiti nizom "testova".

Rezultat je bio zaista iznenađujući i "Killing a Toyota" epizode su do danas ostale jedni od najpoznatijih Top Gear trenutaka u čitavoj povijesti emisije.

Crvena Toyota se jednostavno nije predavala. Uz minimalne mehaničarske intervencije, motor bi se svaki put palio, dok bi se kotači, ispravljeni kao što su bili, barem pokušali okrenuti.

Međutim, kao što pokazuje ova kratka snimka s Tajlanda, netko je očigledno doslovno shvatio izdržljivost Toyote pa je uhvaćen na cesti u vožnji u potpuno smrskanom primjerku. Plavi Hilux iz snimke doslovno da je pukao po pola, a izgleda kao da je na njega pala sekvoja...

No, i dalje vozi, jer čini se premda je šasija savijena, svi važni mehanički dijelovi funkcioniraju dovoljno dobro da omoguće vožnju. Nevjerojatno! Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:25