NAJBOLJI PREMA IZBORU PROIZVOĐAČA

VIDEO: MERCEDES SLOŽIO LISTU TOP 5 najluksuznijih modela, pogledajte je li među njima vaš favorit!

Mercedes

 

"Izdvojite pet najdražih filmova u kojima ste glumili", pitanje je koje se najčešće postavlja glumcima, a na koje odgovor može biti poprilično težak. Sličnu stvar odlučili su odgovoriti i u Mercedesu. Oni su naime na svom YouTube kanalu odlučili izdvojiti svojih pet najluksuznijih modela. Krenimo redom:

5. Mercedes-Benz 540 K

RM Sotheby's
 

Na petom mjestu nalazi se model 540 K koji je predstavljen na Salonu automobila u Parizu 1936. godine te se proizvodio do 1940. godine. U odnosu na model 500 K bio je značajno lakši, a za pogon se brinuo 5,4-litreni motor od 115 KS. Uz supercharger koji se po potrebi uključivao snaga je rasla na 180 KS, pa je ovaj model jurio do krajnjih 170 km/h. Snaga se prenosila putem 4-stupanjskog ručnog mjenjača na stražnje kotače.

4. Mercedes-Benz G650 Landaulet

Mercedes-Maybach
 

Četvrto mjesto zauzeo je nedavno predstavljeni G650 Landaulet. Riječ je o monstrumu rezerviranom za samo 99 sretnika, a ispod luksuzne vanjštine krije se 6,0-litreni V12 motor snage 630 KS i čak 1000 Nm okretnog momenta. Kako bi mogao savladati gotovo svaku vrstu terena, udaljenost od tla iznosi 450 mm. Uz to, tu su i kotači dimenzija 325/55/R22. Kao što mu sam naziv Landaulet govori, riječ je o posebnoj verziji G-klase koja između ostalog ima mogućnost spuštanja krova za stražnji red sjedala. Treba spomenuti i kako su stražnja sjedala preuzeta sa S-klase kako bi putnici uživali u udobnosti (ugrađena masaža sjedala) i luksuzu.

3. Mercedes-Benz W100 600

Mercedes

Treće mjesto na podiju zauzeo je Mercedes-Benz W100 600, luksuzna limuzina koja je definirala pojam luksuza, a proizvodila se od 1963 do 1981. godine. Riječ je o svojevrsnoj preteči Maybacha koja je bila iznimno popularna među bogatima i slavnima, ali i političkim vođama. Tako su ga u svom vlasništvu imali Hugh Hefner, Coco Channel, Elvis Presley, Rowan Atkinson, Jack Nicholson, Jay Leno, Saddam Hussein, Fidel Castro...Za pogon se brinuo u ono vrijeme najveći Mercedesov motor, 6,3-litreni M100 V8 motor od 300 KS.

2. Mercedes-Maybach S650 Cabriolet

Tik do pobjednika našao se Mercedes-Maybach S650 Cabriolet. Riječ je o ultraluksuznom kabrioletu koji je bio izložen i u salonu Mercedesa u Zagrebu.

 

Automobil je predstavljen na salonu automobila u Los Angelesu 2016. godine, a uz luksuzne detalje poput novih sjedala i Swarovski kristala u farovima tu su i zaštitni 20-inčni Maybach naplaci. Snaga dolazi iz 6,0-litrenog V12 motora koji razvija 630 KS. Proizvedeno je samo 300 primjeraka ovog modela koji odiše elegancijom i luksuzom. Cijena? Prava "sitnica"- 300 tisuća eura.

 

1. Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

Mercedes
 

Kao pobjednik je proglašen legendarni 300 SLR Uhlenhaut Coupé, model kojeg u Mercedesu smatraju ultimativnim postignućem i neprocjenjivim automobilom. Proizvedena su samo 2 primjerka za cestovnu upotrebu, a nijedan nije na prodaju. Kako napominju u Mercedesu, kada bi bili na prodaju, vjerojatno bi postali najskuplji automobili ikad prodani. Automobil je baziran na trkaćoj verziji 300 SLR-a, s maksimalnom brzinom od 290 km/h bio je najbrži automobil svog doba. Legenda kaže da je Rudolf Uhlenhaut, šef motosport divizije Mercedesa u njemu od Münchena do Stuttgarta (220 km) stigao za tek nešto više od sat vremena...

 

Ovo je lista Mercedesa, a mi vas pitamo je li među ovih pet i vaš favorit? Kojih pet Mercedes modela biste vi izdvojili?

Izdvajamo

Iz drugih medija