MOGUĆE JE!

VIDEO: POGLEDAJTE ADRENALINSKU vožnju Subarua WRX STI po bob stazi u St. Moritzu!

Subaru

Za potrebe pothvata stavljene su uske gume s čavlima, a cijeli spust zabilježen je kamerama. Bilo je stvarno veselo!

Opće je poznato da je Subaru Impreza WRX STI sposobna za savladavanje različitih neprohodnih terena, ali ovako nešto ne viđa se svaki dan. Za volanom se našao Mark Higgins, trostruki prvak Velike Britanije u reliju, kaskader koji je odradio većinu vratolomiju s automobilima u serijalu o Jamesu Bondu, a uz to je postavio rekord na stazi Isle of Man, također u Subaru Imprezi WRX STI.

Mjesto radnje za ovu vratolomiju švicarsko je elitno skijalište St. Moritz. Cilj? Spustiti se sa Subaru Imprezom WRX STI niz olimpijsku bob stazu. Za potrebe ovog ekstremnog pothvata staza je tek neznatno proširena, a kako bi prošao zahtjevnu stazu na Subaru su montirane Pirellijeve uske gume s čavlima, a auto je dodatno ojačan roll-barovima zbog sigurnosti.

Subaru
 

Cijeli spust zabilježile su kamere, a može se vidjeti kako je u određenim trenucima zavoja Subaru bio pod kutom od 90 stupnjeva. Izlazak iz jednog od takvih zavoja obilježilo je udaranje auta u bočni dio staze prilikom čega je došlo do šteta, ali Higgins je uspio vratiti auto na stazu i uspješno završiti ovu vratolomiju.

Subaru
 

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Izdvajamo

Iz drugih medija