KAO U MAD MAXU

VIDEO: POGLEDAJTE RUSKO - AMERIČKI OBRAČUN OKLOPNIH VOZILA U SIRIJI 'Pokazivanje mišića jednih i drugih je svakodnevica, srećom još se nije pucalo!'

 
 Twitter screenshot

Bijes mnogih vozača često srećemo u uobičajenom gradskom prometu. Dok se stoji u gužvama, usiju se glave mnogima vozačima, a nerijetko netko napravi i onaj korak više.

Internet je pun snimki iz prometa gdje su se vozači međusobno vrijeđali ili tukli, a ponekad i udarali autima. No čini se da bijes u prometu nije dio samo gradskih ulica, nego ga ima i u vojnim konvojima na zaraćenim područjima.

Na Twitteru je tako nedavno objavljena snimka prometnog obračuna u gradu Qamishliju u Siriji u blizini turske granice i to između ruskih i američkih vojnih vozila.

Glavni protagonisti: rusko oklopljeno patrolno vozilo GAZ Tigr i američki oklopni transporter Oshkosh M-ATV.

Na snimci je prikazan konvoj tri ruska vojna vozila koja su se kretala iza dva američka vojna vozila, a snimatelj je u civilnom terencu pretjecao čitav konvoj. Odjednom s druge, desne strane van ceste ruski terenac Tigr punom brzinom je po makadamu krenuo obilaziti Amerikance.

Iako je već bilo čudno što ih tako obilazi po makadamu, još čudnija je bila reakcija američkog vojnog vozila. Naime, Amerikanci su prvo krenuli usporavati Ruse, ali shvativši da oni ne popuštaju, jednostavno su ih izgurali s ceste. Na snimci se doslovno vidi kako američko vozilo silom udara u rusko vozilo.

Mediji tvrde da su sukobi između američke i ruske vojske sve češći u Siriji, te iako ovakvih događaja još nije bilo i nije objašnjeno zašto se dogodilo, smatra se da bi se tamo mogle stvoriti samo nepotrebne tenzije. Srećom, još nitko nije zapucoa u ovakvim i sličnim obračunima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42