KAOS U MONAKU

VIDEO: POLICIJA U MONAKU STALA NA KRAJ BAHATIM VOZAČIMA - zaplijenjeni deseci superautomobila, neki zbog prilično bizarnih razloga!

 
 Fran Kurelac

Ovaj vikend u Monte Carlu se održao Top Marques, salon ekskluzivnih automobila koji svake godine privuće i tisuće automobilskih entuzijasta koji sa svojim limenim ljubimcima dolaze provesti vikend u kneževini, najčešće vozeći se po poznatoj F1 stazi. Brujanje niza superautomobila i sportskih automobila po stazi nije pretjerano drago rezidentima, pa je policija ove godine odlučila stati na kraj vozačima koji su "pretjerivali". Naime, ovaj vikend važila su posebna pravila - svi oni čiji su automobili bili glasni, koji su turirali motore, proklizavali gumama ili nešto jače stisnuli gas suočeni su s popriličnom kaznom od čak 120 sati bez automobila. Uz to, tu je i 1000 eura kazne (što ipak ne predstavlja neki problem za vlasnike ovakvih modela), no 5 dana bez automobila ipak je osjetna kazna, pogotovo kada se uzme u obzir mnogi zbog toga moraju produživati svoj boravak.

Zanimljivo je kako su neki vlasnici ostali bez svojih automobila zbog prilično bizarnih razloga. Primjerice, jedan vlasnik Lamborghinija Aventadora ostao je bez svog limenog ljubimca zbog "glasnog ispušnog sustava". Svi oni koji su uživo vidjeli Aventador, znaju da je jurilica sa V12 motorom prilično glasna kako god ju vozili. Spomenuti vlasnik naime nije ni znao da traje sajam za vrijeme kojeg vrijede ova stroga pravila, a njegovu laganu vožnju sa automobilom koji se glasno čuje policija je odlučila privesti kraju te će automobil dobiti tek za nekoliko dana...

Pogledajte kako izgleda parkiralište koje je policija pretvorila u deponij zaplijenjenih superautomobila:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:08