NAJSNAŽNIJI HYPERAUTOMOBIL

VIDEO: "Supercar Blondie" prva provozala 5069 KS snažan i 1,9 milijuna eura vrijedan Devel Sixteen, pogledajte kako je to izgledalo!

 
 Youtube screenshot

O Develu Sixteen već smo pisali u nekoliko navrata, a za one koji su možda propustili, riječ je o možda i najekstremnijem hyperautomobilu koji ispod moderne karoserije skriva 12,3-litreni V16 motor s čak četiri turbopunjača ukupne snage 5069 KS! Iako službena prodaja još nije krenula, "u pogonu" je prototip koji je sada odradio i prvu vožnju i to s YouTubericom "Supercar Blondie". Ona je pritom prva osoba koja je dobila priliku sjesti za upravljač (osim naravno razvojnog tima kompanije), a kako je izgledala vožnja ovog monstruma pogledajte u videu:

Iako izvršni direktor kompanije Majid Al Attar tvrdi da proizvodnja kreće već u veljači iduće godine, ostaje za vidjeti hoće li se uspjeti držati tog obećanja. Naime, i sam priznaje kako ovaj prototip još treba usavršavanja, a u ponudi će biti čak tri različite verzije modela (pazite sad ovo): ulazni model od 2027 KS, srednja verzija koja broji 3041 KS (te dvije verzije preporučuju se za cestovnu upotrebu) te vrhunac ponude - 5069 KS snažna verzija. Cijene pritom kreću od 1,4 milijuna eura za ulazni model do 1,9 milijuna eura koliko će stajati najsnažnija izvedba. Ipak, ponavljamo kako nismo sigurni da će ovaj model tako skoro na prometnice. Naime, pojavile su se glasine kako kompanija ima problema s hlađenjem motora, a glavobolje zadaje i maksimalna brzina od 514 km/h (pitamo se koje gume će to izdržati, kao i kako će automobil "ostati na tlu"). Road and Track navodi i kako Devel-ov partner Manifattura Automobili Torino više nije dio projekta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:33