KAPA DOLJE MAJSTORE

VIŠE OD MILIJUN KILOMETARA NA BROJČANIKU: Ovaj Kanađanin svakodnevno vozi svoj Porsche 911 Turbo iz 1976. godine

Bill MacEachern iz Kanade originalni je vlasnik koji već 41 godinu svakodnevno vozi Porsche 911 Turbo 930 s kojim godišnje prosječno prevaljuje 28 tisuća kilometara...
 Youtube Porsche

Porsche je nedavno proizveo milijunti primjerak modela 911. Kultni Porscheov model popularan je među ljubiteljima sportskih automobila između ostalog i zbog svoje izdržljivosti. Tako je čak 70 posto proizvedenih modela još uvijek na cesti. Među njima je i ovaj 911 Turbo iz 1976. godine.

Foto: Youtube Porsche

Riječ je o prvom cestovnom modelu 911 s turbo motorom koji je između ostalog bio poznat po naglim promjenama smjera. Kako su navodili svi koji su ga u to vrijeme testirali, ako vas ne pokuša ubiti u zavoju, snaga turbo motora pokušat će to učiniti na izlazu iz zavoja. Upravo zbog toga je i dobio naziv "Widowmaker". Međutim, Bill MacEachern iz Kanade originalni je vlasnik koji već 41 godinu svakodnevno vozi svoj model. Tako je na brojčaniku skupio više od milijun kilometara (1,166,000 km). Ako uzmemo u obzir da su zime u Kanadi prilično hladne i obiluju snijegom, treba skinuti kapu ovom entuzijastu koji godišnje prosječno prelazi 28 tisuća kilometara u ovoj ektremnoj jurilici koju koristi kao službeni poslovni automobil. Bill je vlasnik kompanije koja se bavi čišćenjem tepiha, a upravo s Porscheom posjećuje svoje klijente. Sigurni smo kako mnogi ostaju šokirani kada se MacEachern pojavi u kultnom Porscheu.

Pogledajte video (priča Billa MacEacherna počinje na 7:35)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:50