NAJAVLJEN POVRATAK NA KULTNU UTRKU

VOLKSWAGEN NAKON 31 GODINU OPET NAPADA PIKES PEAK s novim električnim automobilom!

Bit će to povratak narodnog automobila na kultno brdo u Koloradu nakon 1987. godine kada su pokušali s jedinstvenim Golfom koji je morao odustati
 Volkswagen

Volkswagen je posljednjih dana krenuo s objavom teasera, a posljednji u nizu je kratki video na Facebooku kojim su potvrdili da se vraćaju na kultni Pikes Peak i to s novorazvijenim automobilom! Zasad su objavljene dvije slike na kojima možemo vidjeti obrise dijela automobila kojeg će njemački proizvođač koristiti u pohodu na Pikes Peak.

Volkswagen

Bit će to povratak narodnog automobila na kultno brdo u Koloradu nakon 1987. godine kada su pokušali s jedinstvenim Golfom s dva 1,8-litrena motora ukupne snage 652 KS. Za upravljačem je tada bio Jochi Kleint koji je nakon prvog prolaza bio vodeći, no zbog problema s ovjesom na kraju je morao odustati. Upravo je taj pokušaj prikazan u kratkom video isječku kojeg je VW objavio, a uz video stoje i hashtagovi poput "UnfinishedBusiness", "ChallengeReloaded" i "1Score2settle".

Dakle, jasno je kako će Volkswagen ovaj put pokušati biti uspješniji u svom pothvatu. Iako još nije poznato s kakvim automobilom će to odraditi, Autocar navodi kako će koristiti električni pogon...Sigurni smo kako će Volkswagen s vremenom otkrivati sve više detalja. Utrka Pikes Peak popularno se naziva "utrka do oblaka". Sam uspon dug je 19,99 km, a u 156 zavoja vozači se penju 2860 metara, od 1440 metara nadmorske visine na čak 4300 metara nadmorske visine. S nestrpljenjem čekamo detalje bolida koji će braniti boje Volkswagena 24. lipnja 2018. godine.

Volkswagen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:51