MIAMI VICE

VOZITE SE U AUTU SONNYJA CROCKETTA: na prodaju Ferrari Testarossa iz kultne serije Poroci Miamija

Legendarni model bogate povijesti ponovno traži svoj dom
 Barrett Jackson

Priča ide ovako: Ferrari je produkciji popularne serije Poroci Miamija (Miami Vice) ustupio dva primjerka modela Testarossa koje je filmska produkcija koristila za snimanje. Tako je vrlo brzo bijela Testarossa postala jedan od simbola serije Poroci Miamija, baš kao i glavni protagonist Sonny Crockett s karakterističnom fudbalerkom, laganim mokasinama i navučenim rukavima lanenog sakoa iznad laktova. Koji to muškarac osamdesetih nije poželio barem jedan dan biti faca poput detektiva u bijelom Ferrariju?

Sada, kao što ste dosad mogli već pročitati, velik broj rijetkih automobila uskoro ide na aukciju, a razlog je taj što se 20. siječnja u Scottsdaleu (Sjedinjene Države) održava velika aukcija na kojoj će biti ponuđen velik broj zanimljivih primjeraka. Među njima je i popularna kultna bijela Testarossa koja uz bogatu povijest nudi nešto što moderni Ferrarijevi modeli nemaju - ručni mjenjač.

Foto: Barrett Jackson

Zanimljivo da je ovaj auto u početku bio crne boje, ali producenti su ga za potrebe snimanja poslali na lakiranje u bijelu boju u kojoj je i dan danas. Središnje postavljen 4,9-litreni V12 motor razvija 375 KS. Neizostavna dodatna oprema ovog specifičnog modela jest, u seriji proslavljeni bijeli telefon koji se nalazi u unutrašnjosti.

Nakon što je 1989. godine završilo snimanje serije, Testarossa je otišla u mirovinu s oko 25 tisuća kilometara na brojčaniku gdje je bila do 2015. godine, kada je odrađen veliki servis na motoru u vrijednosti 8 tisuća dolara.

Iako je riječ o legendarnom modelu koji uz to ima i bogatu povijest, nije sigurno hoće li biti prodan. Naime, ovaj auto već je bio na prodaju i to preko eBay-a, ali se za njega tražila cifra od 1,75 milijuna dolara, pa nije pronašao novi dom. Vidjet ćemo kolika će biti početna cijena na ovoj aukciji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:16