RENDER YUGA GT 5000

YUGO SE VRAĆA? Mladi dizajner pokazao kako bi mogao izgledati moderni Yugo 311!

 
 Mihael Merkler / Behance

Novi Yugo GT 5000 nasljednik je modela 311, a dolazi u mnogo većem, impresivnijem izdanju s modernom tehnologijom i pregršt snage. Tako je to barem zamislio Mihael Merkler, makedonski automobilistički entuzijast i dizajner automobila koji je na društvenu mrežu Behance postavio rendere modela GT 5000!

Foto: Mihael Merkler / Behance

Moramo priznati kako nam je čudno vidjeti oznaku Yuga na ovakvom automobilu kojeg krase agresivan dizajn, LED svjetla, moderna maska i oštre linije. Automobil je postavljen na 20-inčne naplatke uparene s gumama širine 265mm. Možda i najzanimljivija informacija je ona o pogonskom sklopu - ispod poklopca se (barem prema zamisli mladog dizajnera) nalazi 5,0-litreni V8 motor snage 600 KS. Snaga se prenosi na sve kotače putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača, što u prijevodu znači ubrzanje do 96 km/h (60 mp/h) za samo 2,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Mihael Merkler / Behance

Kako se točno došlo do ovih brojki nismo sigurni, no sigurno je kako je riječ o zanimljivom projektu koji će vrlo vjerojatno ipak ostati samo na ideji...Kako se vama sviđa "moderni Yugo 311"?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:37