NIJE ZNAO

ZBOG STROGOG ZAKONA NJEMAČKA POLICIJA KOSOVARU ZAPLIJENILA BMW X5 Razlog - zbog ilegalne prerade na vozilu opasnost je u prometu. Evo i koje!

 

Propisi u Njemačkoj su po pitanju tuniranja automobila prilično strogi. Tako „prolaze” isključivo „aftermarket” dijelovi sa TÜV certifikatima, a mnoge su stvari u startu zabranjene.

Među njima su i neke folije - prvenstveno one kromirane koje, prema procjenama zakonodavca, zasljepljuje druge vozače i predstavlja opasnost.

Ipak, spomenute kromirane folije vole stavljati vlasnici pojedinih modela kako bi se dodatno istaknuli u prometu. Upravo je to napravio i 30-godišnji vozač s Kosova koji neće po dobrom pamtiti tu odluku.

Naime, on je ovaj tjedan zaustavljen u sklopu posebne akcije u Düsseldorfu gdje je policija tijekom vikenda odlučila „stati na kraj” ilegalnim modifikacijama.

Za što ga se „tereti”? Prije svega, zaustavljen je zbog kromirane zlatne folije koja je u Njemačkoj ilegalna.

Prilikom inspekcije automobila policijski su dužnosnici utvrdili još neke nepravilnosti – stražnja svjetla su zatamnjena, a napravljene su i nedozvoljene modifikacije na ispušnom sustavu.

Prema pisanju DW-a, policija je procijenila kako automobil nije siguran za vožnju te je zaplijenjen na licu mjesta.

U ovakvim slučajevima vlasniku se daje određeni period da ispravi greške, te nakon plaćanja kazni, skidanja folije i vraćanja ispušnog sustava u prvobitno stanje može opet voziti. Ovo inače nije prvi ovakav slučaj – možda se sjećate zlatne Porsche Panamere čiji je vlasnik doživio istu sudbinu...

DPolG Hamburg Twitter

Izvor: DW.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:06