FOTO

ZBOGOM ČUVENOM PEUGEOTU 504 PICK-UP KOJI JE DONIO TERETNU MOBILNOST AFRICI Ovo je novi Peugeotov pick-up Landtrek!

 
 Peugeot

Peugeot je noćas objavio prve slike i detalje svog novog pick-up modela naziva Landtrek!

O čemu je riječ? Prije nego se počnete veseliti ovom modelu – moramo vas razočarati budući da je francuski proizvođač odlučio Landtrek ponuditi samo na tržištima Južne Amerike i Afrike. Dolazak u Europu nije u planu.

Očekivano, jer prva misao u vezi Peugeota i pick-upa koja nam padne na pamet jest Peugeot 504 pick-up.

Premda je proizvodnja završila 1990.-ih i danas ga se u velikim količinama može sresti u zemljama Magreba, u središnjoj Africi, Kini ili Argentini... Tamo i danas slovi kao izdržljiva i praktična "mazga" na četiri kotača.

Foto: Peugeot

To je, doduše, i logičan potez, budući da europsko tržište baš i ne preferira takve modele, čemu svjedoči i nedavna Mercedesova odluka da povuče X-klasu.

Landtrek može biti radni stroj, ali i relativno moderni pick-up s opcijskim LED svjetlima. Ipak, uz nosivost do 1,2 tone, i prtljažnim prostorom u koji stanu 3 Euro-palete, većina će ga ipak koristiti za obavljanje različitih poslova.

Zbog toga se nudi sa M+S gumama, posebnim zaštitama podvozja, plastičnim branicima kao i kromiranim roll barom uz koji izgleda još robusnije.

S obzirom na to gdje će se voziti, smatramo da mu takva konfiguracija najbolje stoji.

Pogleda u unutrašnjost otkriva (iznenađujuće) moderne elemente, pa se tako ispred vozača nalazi upravljač s dva kraka inspiriran onim s europskog modela 3008, dok središnjim dijelom dominira 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Tu je i Apple Car Play, Android Auto, Bluetooth uparivanje, USB utori kao i dvozonska klima.

Za sigurnost se brine kamera koja pokriva 360 stupnjeva, upozorenje za prelazak trake, sustav Hill Assist Descent Control koji omogućuje omogućuje kontrolu nad vozilom na strmim padinama.

Za pogon se brinu dva motora. Ljubitelji dizela tako će odabrati 1,9-litreni dizelski motor snage 150 KS uz 350 Nm okretnog momenta uparen sa 6-stupanjskim mjenjačem koji prema navodima proizvođača troši 7,8 litara na 100 km.

Tko želi benzinca moći će odabrati 2,4-litreni benzinski motor snage 210 KS uz 320 Nm okretnog momenta koji uz ručni mjenjač dolazi i s opcijom 6-stupanjske automatike. Uz standardni stražnji pogon tu je i opcijski 4x4 pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:56