OD MIKONOSA DO IBIZE

OKTANSKA LUDNICA STIŽE I KOD NAS: Ovaj tjedan počinje Gumball 3000, najluđi i najskuplji cestovni reli na svijetu, evo gdje možete vidjeti jurilice!

 
 Gumball 3000

Spektakularno 21. izdanje relija Gumball 3000 krenut će ovog vikenda, a impresivna karavana s preko 100 superautomobila u 7 dana će juriti od grčkog otoka Mikonosa do prijestolnice partijanja - Ibize. Ovogodišnje izdanje posebno je zanimljivo budući da automobili prolaze i kroz Hrvatsku. Tako će ih svi zainteresirani moći vidjeti na autocesti A1 na putu od Crne Gore do Venecije 11. lipnja, a karavana će se nakratko zaustaviti i u Splitu na ručku.

Tko sve nastupa? Milijarderi, poznati pjevači, DJ-i, glumci - lista je pozamašna, a ono što je još zanimljivije su automobili koji će se naći na startu. Među njima su Bugatti Chiron, čak dva Bugattija Veyrona, Koenigsegg Agera RS, Pagani Huayra te gotovo nevjerojatno - Aston Martin Vulcan!

Youtube MrJww

Proizvedeno je svega 20 primjeraka, a samo jedan je legalan za cestovnu upotrebu i upravo će taj nastupiti na ovogodišnjem izdanju relija za koji se upad plaća preko 50 tisuća eura! U tu cijenu uključeni su smještaj, naljepnice, posebno ograđena parkirališta, ali i cijeli doživljaj koji je glavni razlog zašto se većina sudionika odlučuje na sudjelovanje.

Foto: Gumball 3000

Ovogodišnja ruta kreće 8. lipnja na Mikonosu, a sljedeći dan luda karavana će trajektom put Atene i zatim Soluna gdje je zakazano prvo noćenje. Nakon toga slijedi uzbudljiva vožnja preko Tirana do resorta Porto Montenegro u Crnoj Gori. Ipak, neće biti puno vremena za odmor, budući da se već sljedeći dan juri do Venecije i to kroz Hrvatsku.

Vozači će uživati u čarima Lijepe naše, od magistrale kod Dubrovnika preko autoceste A1, a ne sumnjamo kako će neki od njih i napuniti državni proračun, ali i dobro pojesti budući da je kao checkpoint odabran Split (12.6.). Nakon Venecije preostaje im put do Monaka i Barcelone, a cijela priča završava na Ibizi, tako da će sami reli biti poprilično bogat sadržajem i novim mjestima. Mi ćemo se također pridružiti Gumballerima i donositi vam ekskluzivne izvještaje sa ovog relija, a više detalja o tome donosimo uskoro!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:29