STIŽE PRVI ELEKTRIČNI PORSCHE

Porsche Taycan započinje novu eru!

 
 Porsche

Porsche Taycan ime je prvog, željno iščekivanog, potpuno električnog Porsche modela koji predstavlja novu digitalnu eru. Konkretna ideja o potpuno električnom Porsche automobilu nastala je još 2015. kada je na sajmu automobila u Frankfurtu, predstavljena vizija Porsche Taycana pod imenom Porsche Mission E Concept. Nakon četiri godine planiranja i razvoja vrijeme je da Porsche Taycan osvoji svijet. Svjetska premijera bit će održana simultano na čak tri kontinenta u srijedu, 4. rujna 2019. godine. Prijenos svjetske premijere uživo bit će dostupan svima na linku: https://newstv.porsche.com/en/, 4. rujna 2019., s početkom u 15.00 sati.

Prototip Porsche Taycana pokazao je briljantne rezultate, a prepoznatvljiv DNA Porsche dizajna, u električnom obliku, pomiče granice sportskih automobila. Na testovima performansi i izdržljivosti, na poznatoj stazi i Porsche tehničkom centru Nardo, u 24 sata prijeđeno je 3.425 kilometara s prosječnom brzinom između 195 i 215 km/h. Ovaj moćan sportski automobil s naelektriziranom dušom, osvojio je i najzahtjevniju svjetsku stazu Nürburgring-Nordschleife uz rekordno vrijeme od 7 minuta i 42 sekunde. Svoju vanserijsku izdržljivost pokazao je i na zadnjem izazovu – testu ubrzavanja i usporavanja od nule, do 145 km/h i natrag do nule. Test je održan na palubi američkog nosača zrakoplova USS Hornet, trajao je 10,17 sekundi, a vozačica Shea Holbrook je u 128 metara dostigla najvišu brzinu od 145,7 km/h.

Potvrda neponovljivog iskustva vožnje Porsche Taycana dolazi i od vozačke legende Waltera Rohrla, koji ističe njegovu uglađenost i fantastičnu izvedbu koju prati trenutna reakcija. Ističe kako će budući kupci ovog automobila uživati u njegovim performansama i novom, zanimljivom iskustvu vožnje.

Kupci će, osim neponovljivog intuitivnog vozačkog iskustva, moći uživati u pročišćenom i potpuno digitalnom dizajnu koji se temelji na čak četiri digitalna zaslona. Po prvi puta, potpuno integirani Apple CarPlay pružat će vlasnicima Porsche Taycana mogućnost pretraživanja i preslušavanja preko 50 milijuna pjesama i tisuće odabranih popisa pjesama bez reklama.

Prestavljanjem Taycana, Porsche sigurno korača prema električnoj budućnosti proizvodnje sportskih automobila uz neprestano podizanje standarda i pomicanje granica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:11