DOBRO JE ZNATI

AUTOMOBIL VAM SE USMRDIO PO KIŠI? Ovaj trik odnosi neugodan miris mokrih kišobrana preko noći: isprobajte ga prije nego vlaga uđe u svaku pukotinu!

 Shutterstock / ilustracija

Ako ste današnji dan dočekali smrknuti, neće vas obradovati nadolazeća prognoza. Ne izgleda, naime, da će uskoro granuti poduži sunčani period u Dalmaciji - dugoročna predviđanja sve su samo ne optimisitčna.

Ljubitelji kiše zato će doći na svoje. Ako ima i onih koji guštaju u olujnom jugu, također.

Vozači su posebna kategorija. Ne samo da kiša znači komplikacije u ovoj nekima inače omiljenoj aktivnosti, već su opasnosti na cestama nezanemarive - skliski kolnici, gužve u prometu, pa i duboke lokve na cestama čine uobičajenu jutarnju rutinu gotovo mučnom. Još ako tome pridodate smrad vlage koji se u samo par dana uspio akumulirati u vašem automobilu, vjerojatno vam dođe da u njega sljedeći put ni ne sjedate...

Natopljeni potplati cipela, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po "podu" čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno. A ako vam se ne da čekati suha vremena (vjerujte, neće tako skoro), možete isprobati trik koji će vam pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa iz automobila, piše Slobodna Dalmacija.

Najprije, savjet koji ćete naći na stranicama specijaliziranima za brigu o vozilima, onaj je o "držanju" kišobrana u prtljažniku umjesto pod nogama ostalih putnika. Tako ćete izbjeći neugodan miris unutar kabine, a tepihe sačuvati suhima.

Ukoliko su se oni pak namočili, možete ih ponijeti kući, oprati i osušiti kako biste izbjegli da se smrad u vlažnome autu stvara doslovce preko noći. Sljedeći je to savjet, a brojni korisnici tvrde kako im u ovim situacijama zlata vrijedi i - fen. Na brzinu možete posušiti "tapetiće" i vratiti ih u auto, koje ste prethodno, dakako, usisali.

No trik kojemu korisnici ispisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom, prenosi Slobodna Dalmacija. Ako ste nestrpljivi pa ne možete čekati sunčani dan kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sjedalima pospite obilnu količinu sode bikarbone. Pustite ju da odstoji preko noći, a ujutro ju odstranite usisavačem - soda ima nevjerojatnu sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:22