SPECIJAL GUME

Koronavirus je utjecao na navike kupaca i način poslovanja: Preko weba do usluge zamjene guma

Sve više transakcija se seli na web koji je postao izvor informacija, savjeta i najpovoljnijih kupovina
Vulkal Web shop

Prema posljednjem izvještaju ETRMA-e (European Tyre & Rubber Manufacturers Association) vezanom uz prodaju guma u Europi, a odnosi se na drugi kvartal 2020. pad prodaje u odnosu na prethodnu godinu je drastičan. Po segmentima on iznosi -31% kod osobnih vozila, -23% u gospodarskom programu te -26% kod motocikala. Nije lako biti trgovac, no sama je situacija utjecala na navike kupaca i ubrzala neke procese kojima i prodavatelji mijenjaju način poslovanja.

image
Online kupovina
Profimedia

Stare navike osobnog odlaska u kupnju guma, fizičkog preuzimanja, trpanja u auto po prtljažniku i sjedalima, odlaska vulkanizeru, preuzimanja starih guma, muke oko skladištenja... polako padaju u zaborav. On-line trgovine učinile su dostupnost guma na jedan klik, no pri tome valja biti oprezan. I internet kupnja krije zamke u koje lako upadnete i koje zahtijevaju dosta vremena i novaca da bi se ispravile. Logika najniže cijene nije pritom najbolja smjernica, jer guma kupljena tako može skrivati zamke poput godine proizvodnje, neadekvatne kategorizacije brzine, nosivosti i slično. Često takvi veliki lageri diljem Europe nisu toliko fleksibilni poput domaćih trgovaca, a i postupci reklamacije znatno su teži. Pri tome ne treba zanemariti troškove transporta…

Sigurnija i ležernija varijanta su provjereni domaći trgovci gumama čije ponude na webu uključuju i dodatne usluge, poput besplatne dostave ili dostave na mjesto ugradnje čime se izbjegava gnjavaža oko preuzimanja i skladištenja. Uz to, vaše će stare gume pohraniti u adekvatno spremište u sklopu hotela za gume, ako se radi o sezonskim modelima ili ekološki zbrinuti ako su za baciti.

U mnoštvu web-trgovina, odličan primjer su osvježene stranice Vulkala, lidera u segmentu gumarskih usluga. Na web adresi vulkal.hr zaživjela je moderna internet trgovina preko koje možete brzo i lako pretražiti najveći asortiman pneumatika u regiji te kupiti odgovarajuće gume i naplatke. U ponudi su brojni ugledni proizvođači od kojih izdvajamo Michelin, Goodyear, Nokian, Bridgestone, Pirelli te ekskluzivni brendovi poput Klebera, Taurusa i američkog Armstronga. Nova stranica je maksimalno responzivna i primjerena suvremenim mobilnim i tablet uređajima, a u sklopu nje moguće je pročitati savjete, educirati se te uspoređivati pneumatike. Posebnu ponudu na webu čine i gume iz Outleta na Resniku, najvećeg takve vrste u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2020 17:56