VREMEPLOV

VIDEO: LEGENDARNI RUF SLAVI 80 GODINA Sve je započelo kada je Alois Ruf stariji kupio razbijeni Porsche 356 i preuredio ga u kolekcionarski san...

 
 RUF

Legendarni tuner Porschea RUF slavi 80. godišnjicu opsežnim dokumentarcem koji se bavi svim segmentima uske suradnje s Porscheom kroz desetljeća kroz koje su dosegnuli izvrsnost u poslu s tvrtkom iz Zuffenhausena, kao malo tko.

Ono što je započelo kao projekt entuzijasta, brzo se pretvorilo u punopravni proizvodni centar Porschea gdje je RUF mogao utisnuti svoj jedinstveni "touch" na suvremenim Porscheovim modelima.

Ovaj video prisjeća se početaka RUF-a te najavljuje budućnost ove uzbudljive radionice Porschea.

RUF je krenuo nakon što je Alois Ruf stariji kupio razbijeni Porsche 356 koji je potom obnovio u svojoj radionici.

Kad je jedan Porsche entuzijast vidio sređeni primjerak upitao je za cijenu otkupa tog 356, a kod Rufa starijeg pojavila se ideja da se krene s još više restauracija Porsche modela.

Ta je priča s početka dovela do kompletne samostalne proizvodnje modela temeljenih na Porsche modelima što traje i danas...

Ovo što pamtimo je RUF-ov senzacionalno snimljen video "Faszination" s vlastitim legendarnim Porscheom 911 Turbo "Yellow Bird" koji vozi Nürburgringom 1980-ih godina, koji je njihov projekt pretvorio u legendu.

RUF danas nastavlja tradiciju izgradnje jedinstvenijih Porschea, a u Njemačkoj se tvrtka smatra OEM-om, pa su svi njihovi modeli prilikom registracije pravi RUF proizvodi, a ne tek dorađeni Porsche modeli. Ima li fanova?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:03