POTVRĐENO

ZBOGOM ELEKTROPIONIRIMA: BMW definitivno okreće leđa poznatom dvojcu i3 i i8

 
 BMW

Kada je BMW prije nekoliko tjedana u Münchenu pokazao svoj Vision M Next Concept, mnogi su logično pomislili da će e na njegovim temeljima u dogledno vrijeme stvoriti nasljednik modela i8. Međutim, nedugo nakon otkrivanja novog koncepta direktor razvoja u BMW-u Klaus Frölich istaknuo je da to neće biti slučaj odnosno da niti i8 niti i3 u gami bavarskog proizvođača zapravo neće imati izravnog nasljednika.


Izravnog, dakle, neće, ali i uz izneseno jasno je da će Vision M Next, kada se pojavi u produkcijskom obliku (a to bi se prema najavama trebalo dogoditi u naredne tri godine) biti dosta blizu toj ulozi. U hibridnom izdanju dakako: ostane li pogon identičan onome u konceptu pokretat će ga četverocilindarski benzinac uz asistenciju elektromotora ukupne snage 600 KS, koji će mu omogućiti ubrzanje iz mjesta do 100 km/h za tri sekunde i maksimalnu brzinu od 300 km/h...
Što se tiče potpuno električnih vozila, bit će i njih, i to čak 25 do 2023. godine, ali bit će riječ o potpuno novim modelima na novim platformama, a među njima će biti Mini Electric, BMW iX3, i4, iNEXT..., ali ne i i3 i i8.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:47