SUOČENI S VALOM MRŽNJE

DUĆAN KOJI IMA SVAKI TRGOVAČKI CENTAR NAPRAVIO OGROMAN GAF Kupci pozivaju na bojkot ove marke, dječaka stavili u majicu 'najkul majmuna u džungli'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2018. u 15:16

People shop at the Swedish fashion retailer Hennes & Mauritz (H&M) store on its opening day in central Moscow, Russia, May 27, 2017. REUTERS/Maxim Shemetov - RC110FF91010
Maxim Shemetov / REUTERS

 

Lanac za prodaju odjeće H&M ispričao se nakon velikog gafa u kojem su ih kupci optužili za rasizam. U jednoj reklami u katalogu su, naime, dječaka crne boje kože fotografirali u majici na kojoj piše "Najkul majmun u džungli", što su brojni korisnici prozvali neprimjerenim i rasističkim.

Screenshot
 

- U kojem svemiru vi živite da mislite da je ovo u redu - samo je jedan od stotina komentara na društvenim mrežama u kojima su označili H&M, a neki pozivaju i na bojkot ove tvrtke koja se nalazi u gotovo svakom trgovačkom centru koji posjećujete.

 

Mnogi su naglasili da ovo dijete nije niti znalo što rade od njega i kako ga ponižavaju ovom fotografijom, dok u H&M-u za The Independent kažu da im ni najmanje nije bila namjera uvrijediti bilo koga, i da je sve nesporazum i slučajnost.

"Ispričavamo se svima koje je ovo moglo uvrijediti", poručili su iz tvrtke.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo