PŠENICA

Agrokor odbacuje špekulacije: Koncern je odvezao samo kupljenu pšenicu

Agrokor odbacuje spekulacije da je pšenica iz silosa Đakovštine završila kod njih
Djakovo, 280110.Stotinjak seljaka s 20-tak traktora odrazali su mirni prosvjed ispred tvornice Djakovstina d.d. u stecaju trazeci svoju kako tvrde pokradenu psenicu. Prozvali su ministra Cobankovica i Vladu za odgovornost, te najavli uskoro blokadu prometnica ako se ne ispune trazeni uvjeti. Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

ZAGREB - Koncern Agrokor odbacuje spekulacije da je pšenica koja je nestala iz silosa Đakovštine završila kod njih. Iz Agrokora su prije desetak dana na pitanja o nestanku pšenice iz silosa posrnule Đakovštine izjavili kako je koncern iz silosa u Đakovu odvezao samo pšenicu koju su od seljaka kupili te ju platili.

Pojedini mediji prenijeli su izjavu izvora bliskog istrazi da je pšenica koja je nestala iz Đakovštine, a radi se o 18.000 tona seljačke pšenice te dvije tisuće tona pšenice iz robnih rezervi, završili u Agrokoru, ali i nekim drugim tvrtkama koje nisu navedene. Vlada je prošli tjedan odlučila da 18.000 tona seljacima nadoknadi iz robnih rezervi dok istraga ne utvrdi gdje je pšenica iz silosa odvezena i kako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:38