Agrokor i hrvatske mirovine

DAMIR GRBAVAC (RMF): 'Mirovinski fondovi su minimalno izloženi tvrtkama iz koncerna, kriza Agrokora neće se odraziti na naše poslovanje'

    AUTOR:
    • Adriano Milovan

  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2017. u 14:26

Goran Sebelic / Hanza Media

Damir Grbavac, RMF

Kriza u Agrokoru neće se odraziti na poslovanje mirovinskih fondova jer su oni minmalno izloženi tvrtkama iz sastava tog koncerna, poručio je Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog fonda i predsjednik Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima.


Dodao je kako u prilog tome govore i podaci, prema kojima mirovinski fondovi posluju s dobiti. U zadnjih šest godina, dodao je, Raiffeisen mirovinski fond svojim je članovima zaradio 210 milijuna kuna.


Na konferenciji koju u Rovinju organiziraju Zagrebačka burza i Udruženje za upravljanje mirovinskim fondovima, Grbavac je pohvalio najave Marka Pavića, ministra rada i mirovinskog sustava, o jačanju drugog mirovinskog stupa, no poručio je i kako mirovinci takve najave slušaju već godinama, a u stvarnosti se ništa konkretno ne događa. Zato predlaže da se počne povećavati udio iz plaće koji ide u drugi stup za barem 0,5 posto. Sada u drugi stup izdvajamo pet posto bruto plaće.

Izdvajamo