Objavili natječaj

Društvo za održivi razvoj i Impact Hub Zagreb: Za edukaciju o klimatskim promjenama 30.000 eura

 Iva Grubiša

Trideset tisuća eura i šestomjesečna profesionalna podrška osigurani su za najbolje osmišljeno rješenje izazova pod nazivom "Obrazovanje učenika o klimatskim promjenama, kako bi postali aktivni i angažirani građani". Objavili su to u petak direktor i suosnivač Impact Hub-a Zagreb Hermes Arriaga Sierra i dr. sc. Maja Božičević Vrhovčak, izvršna direktorica Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR).
U sklopu europske inovacijske platforme "Društveni izazovi" (eng. Social Challenges Innovation Platform) otvoren je natječaj na koji se do 15. travnja 2018. godine putem online obrasca mogu prijaviti zainteresirane pravne osobe, registrirane u nekoj od europskih zemalja. U prijavi trebaju ponuditi svoje rješenje kako provesti sustavni edukacijski program koji bi se uključio u sve razine formalnog obrazovanja, a učenici poticali na kritičko razmišljanje i proaktivno djelovanje u domeni klimatskih promjena.
- Iako smo godinama aktivni u tom području i proveli smo nekoliko projekata, nedostaje nam kontinuitet, sistematičnost i samoodrživost naših programa. Zato tražimo multidisciplinarno rješenje, koje će ponuditi i kvalitetnu edukaciju, ali i proaktivno djelovanje na razini zajednice, kako bi sve dobilo na održivosti - objasnila je direktorica DOOR-a koji će, uz pomoć Impact Hub-a, biti zadužen za praćenje provedbe projekta u praksi.
DOOR već aktivno surađuje sa X. gimnazijom "Ivan Supek" u Zagrebu i očekuje da bi upravo ova škola tijekom šest mjeseci nakon dodjeljivanja sredstava mogla biti prostor testiranja i unapređivanja predloženih rješenja u praksi. Iz DOOR-a i Impact Hub-a nadaju se da bi, unatoč čestim preprekama u hrvatskom obrazovnom sustavu, nakon završetka projekta mogla uslijediti i formalna implementacija u obrazovni program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:50