USPJEŠNI POČETAK

DUBROVNIK OČEKUJE VIŠE OD DESET TISUĆA GOSTIJU ZA USKRS Vlašić: 'Kongresna sezona puni predsezonu i posezonu'

 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA

U Dubrovniku se za uskrsne blagdane očekuje više od deset tisuća gostiju, a izvrsnim rezultatima u predsezoni pridonijet će dolazak 5500 austrijskih umirovljenika te kongresna zbivanja tijekom travnja, rečeno je u petak na skupštini dubrovačke Turističke zajednice.

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić izjavila je kako su uskrsne brojke pravi pokazatelj za sezonu koja slijedi.

- Tijekom travnja imamo 5500 austrijskih umirovljenika, a stiglo nam je i više od 600 sudionika Microsftovog kongresa. Kongresna sezona puni predsezonu i posezonu, dok će sama sezona biti sigurno još jedna uspješna", rekla je Vlašić.

Napomenula je kako se poseban naglasak stavlja na produženje turističke sezone na cijelu godinu.

"Na tome smo radili i u 2017. godini, kad je studeni bio odličan s 23 posto više dolazaka i noćenja, a u novu godinu smo ušli s 28 posto više. Još uvijek nemamo cjelogodišnju sezonu, ali je svakako najduža u usporedbi s ostatkom hrvatske obale", kaže Vlašić, koja u 2018. godini očekuje nastavak otvaranja dalekih tržišta poput Koreje, Japana, Indije, Kine i Brazila.

Kao jedan od ciljeva u 2018. godini posebno ističe suradnju s ugostiteljima, kako bi i zimi bilo dovoljno otvorenih objekata.

Na Skupštini dubrovačke Turističke zajednice usvojeno je završno financijsko izvješće za 2017. godinu s prihodima od 22,7 milijuna kuna i rashodima od 22,1 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:19