MANDAT NOVE UPRAVE ZABE POČINJE 2015.

Franjo Luković nakon 22 godine odlazi s mjesta šefa Uprave Zagrebačke banke

Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, odlazi s te funkcije nakon gotovo četvrt stoljeća, koliko je vodio najveću hrvatsku banku.

- U tijeku je redovit proces konzultacija i priprema za imenovanje Uprave Zagrebačke banke u narednom mandatu koji će otpočeti u veljači 2015. godine, nakon isteka tekućeg mandata Uprave - kažu u Zagrebačkoj banci. Na čelo Zagrebačke banke Luković je došao prije 22 godine i danas slovi za nadugovječnijeg bankara, ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Kao čelnik Zabe Luković će, čini se, završiti svoju karijeru. Za godinu dana, kada mu istekne mandat, prema dostupnim informacijama, odlazi u mirovinu.

Biti u bankarstvu očito više nije neki izazov pa će se Luković posvetiti svojim hobijima i privatnim interesima. Tko će ga naslijediti na čelu Zagrebačke banke još nije odlučeno, ali kao izgledan kandidat spominje se Miljenko Živaljić, član Uprave.

Ako vlasnik Zabe UniCredit potvrdi njegovo imenovanje, to će biti ujedno poruka da želi samo kontinuitet uhodane poslovne politike, bez nekih potresa i zaokreta koje bi donio čelni čovjek izvan kuće. ( M. K.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:16