Projekt Banka u pošti

HPB i Hrvatska pošta najavili da će u 2017. godini imati najveću mrežu za bankarske usluge u zemlji

 Darko Tomaš / Hanza Media

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) kroz projekt Banka u Pošti stvaraju najveći distributivni kanal bankarskih usluga u državi, s više od 200 poslovnica i ureda, a do bankarskih usluga moći će i ljudi u najzabačenijim dijelovima zemlje, rečeno je u ponedjeljak na predblagdanskom druženju novinara s upravama HPB-a i HP-a.

"Ideja nam je, i sad smo već blizu toga, da zajedno napravimo najveću zajedničku prodajnu mrežu za financijske usluge u Hrvatskoj. Trenutno imamo 183 takve poslovnice, a sljedeće godine imat ćemo ih više do 200 čime ćemo imati najveću mrežu poslovnica i ureda u zemlji", kazao je predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić. Dodao je kako se dobar dio ambicija HPB-a, navodeći pritom rast i ostvarivanje novih tržišnih udjela, veže uz prodajne kanale koje omogućuje suradnja sa HP-om.

Vuić je naglasio i da će se financijske usluge na temelju te suradnje, pružati i klijentima u mjestima u kojima dosad nisu bile dostupne, te da će se kroz projekt Banka u Pošti povećati prihodi i vrijednost obje kompanije.

Član Uprave HP-a Josip Udiljak vjeruje da će se suradnja s HPB-om uspješno razvijati i idućih godina. Nada se da će zajednički postojeći i budući korisnici usluge prepoznati i prihvatiti.

HP ima 1016 poštanskih ureda, a u pošti se godišnje provede oko 50 milijuna gotovinskih transakcija. Prema riječima Marijane Špalj, koja je ispred HPB-a zadužena za suradnju s HP-om, njihove usluge dnevno zatraži oko 150.000 korisnika. Svima njima HPB i HP žele omogućiti bankarski servis dostupan i u najmanjim mjestima, po istim uvjetima kao u poslovnicama banke.

Istaknula je da je 2016. bila u znaku kredita.

"Kako bi ponudili bankarsku uslugu najvišeg standarda u sklopu projekta Banka u Pošti do sada je educirano i specijalizirano više od 500 djelatnika HP-a, a 131 poštanski ured ima djelatnike educirane za nuđenje kredita", kazala je Špalj.

Projekt Banka u Pošti promoviran je 2015., a nastavljen ove godine uvođenjem financijskih kutaka koji u poštanskim uredima rade kao bankarska poslovnica u malom i gdje je moguće ugovoriti velik broj klasičnih bankarskih usluga.

Tijekom iduće godine u poslovnicama HP-a nudit će se i mogućnost otvaranja deviznih računa, odnosno polaganja deviznih depozita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:50