Nova računica

I OTP banka najavila sniženje kamata zbog kretanja nacionalne referentne stope

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.06.2017. u 12:24

Split, 050517.
Hotel Atrium.
Konferencija za medije povodom preuzimanja Splitske banke koju je kupila madjarska OTP banka.
Na fotografiji: Balazs Bekeffy predsjednik uprave OTP banke.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Balazs Bekeffy predsjednik uprave OTP banke

Nakon Hrvatske poštanske banke i Zagrebačke banke, i OTP banka će u srpnju sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom.  Kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima će biti niže za 0,35, a za kredite u kunama za 0,25 postotnih poena, izvijestili su iz te banke u petak.

 

U posljednje četiri godine OTP banka je osam puta smanjivala kamatne stope građanima, a do snižavanja kamatnih stopa dolazi slijedom kretanja nacionalne referentne stope (NRS1), uz koje je OTP banka vezala svoje kredite.

 

Banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

 

OTP je treća banka koja će smanjiti kamatne stope slijedom kretanja nacionalne referentne stope -  dosad su to već najavili Hrvatska poštanska banka i Zagrebačka banka.  

 

 Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava je Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

 

 Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će 1. siječnja 2018.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo