FIERCE WOMEN

KAMPANJA NA INDIEGOGU "Strašne žene" do sada prikupile više od 75.000 kuna

 K-zona/Indiegogo

Prigodno, na Međunarodni dan žena, donosimo vam jednu lijepu domaću inicijativu koja se trenutno odvija na crowdfunding platformi Indiegogo. Društvena igra “Fierce Women” (u prijevodu: Strašne žene) koja promiče i slavi doprinos žena društvu, do sada je prikupila čak 12.570 dolara financijskih sredstava koji će služiti za pokretanje društvenog poduzeća za žene poduzetnice u kulturi.

Igru je osmislila zagrebačka udruga Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poznata po svom nezavisnom mediju VoxFeminae.net i Vox Feminae festivalu. Kako objašnjavaju na Indiegogu, “Strašne žene” je prva društvena igra u Hrvatskoj koja vas upoznaje sa ženama koje su dale izniman doprinos u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.

"Strašne žene" ime su dobile po jednoj od najčitanijih sekcija na VoxFeminae.net u kojoj donose biografske tekstove o ženama koje su svojim postignućima dale važan doprinos društvu. Među 56 karata našli su se portreti Marije Jurić Zagorke, Nade Dimić, Fride Kahlo i mnogih drugih, koje je izradilo osam domaćih umjetnica - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth i Nataša Rašović. S njima je radio pisac i programer Želimir Periš.

Crowdfunding kampanja traje do 26. ožujka, cilj joj je izraditi 1.000 paketa “Strašnih žena” i prikupiti 25.000 dolara (za sada su taman na pola puta).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:41