TEŠKO POSLOVNO OKRUŽENJE

Mitsubishi prodaje tvornicu u Nizozemskoj za jedan euro!

TOKIO - Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors objavio je u srijedu da će prodati jedinu tvornicu u Europi nizozemskoj industrijskoj grupi za jedan euro uz uvjet da sačuva 1.500 radnih mjesta.

Proizvođač vozila objavio je ranije da do kraja ove godine namjerava prekinuti proizvodnju u tvornici u južnoj Nizozemskoj, okrivivši za to teško poslovno okruženje na prezaduženom kontinentu.

U priopćenju objavljenom u srijedu japanska tvrtka objavila je da će prodati Netherlands Car BV za jedan euro grupi VDL Groep koja proizvodi autobuse i niz industrijskih proizvoda pod uvjetom da nastavi rad u postrojenju.

"Mitsubishi je raspravljao sa zainteresiranim stranama o mogućnosti nastavka poslovanja NedCar-a u budućnosti, a glavni je prioritet osigurati zadržavanje zaposlenika", navodi se u priopćenju.

"Kao rezultat toga, (Mitsubishi) je postigao sporazum s VDL-om o prijenosu dionica", dodaje se.

U Mitsubishiju očekuju da će uknjižiti 28 milijardi jena (353 milijuna dolara) gubitka na nizozemskoj tvornici koji će biti uključen u rezultate za tekuću fiskalnu godinu zaključno s krajem ožujka 2013.

Japanski proizvođač automobila proizvodio je u tvornici modele Colt i Outlander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:32