DOBRA POSJEĆENOST

NA KVARNERU SE ZA USKRS OČEKUJE 17.000 TISUĆA GOSTIJU Većina gostiju očekuje se u hotelima, manji dio u privatnom smještaju

 Jimmy Harris / Wikimedia / Flickr / Creative Commons

Prema informacijama prikupljenim od hotelijera i turističkih djelatnika, tijekom uskrsnih blagdana, odnosno od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka na Kvarneru će boraviti oko 17.000 gostiju, a očekuje se da će ostvariti 60.000 noćenja.

Hotelijeri su zbog dobrog bukinga optimistični, iako će zbog ranijeg datuma uskrsnih blagdana dio hotelskih kapaciteta ostati zatvoren za goste, u većini slučajeva zbog radova.

Bit će otvoreno 80 hotela od kojih se polovica nalazi na Opatijskoj rivijeri. U hotelima se očekuje i najviše gostiju, oko 11.000.

Gosti će Uskrs moći provesti i u kvarnerskim kampovima, otvoreno će ih biti 12 od čega se samo autokamp „Selce“ nalazi na kopnu, a preostalih 11 su na otocima. U kampovima se očekuje oko 2.000 gostiju. Oko 3.000 gostiju odlučilo se za privatni smještaj.

Za goste koje posjete Kvarner priprema se raznovrsni program u duhu uskrsnih blagdana: koncerti i slična događanja, gastronomske manifestacije poput one na Krku u okviru koje će se u određenim restoranima moći uživati u menijima sa šurlicama i šparogama; podsjetnik na tradicionalna uskrsna jela u Crikvenici ili pak uskršnji doručak i potraga za pisanicama u čemu će moći uživati opatijski gosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:26