SVAKODNEVNO ĆE SE UNOSITI PODACI

NAPOKON PRAVI REGISTAR DRŽAVNIH POTPORA Svi podaci bit će vidljivi odmah, a poduzetnici će moći provjeriti jesu li potpore konkurentima zakonite

    AUTOR:
    • Hina,
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.04.2017. u 15:13

Zagreb, 200417.
Vlada.
Redovita sjednica Vlade na kojoj se izmedju ostalog raspravljalo i o Zakonu o drzavnim potporama.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Napokon će biti moguće promptno pratiti kako se, koliko i kome u Hrvatskoj dodjeljuju državne potpore, a ne konstatirati stanje tek kad se objavi godišnji izvještaj o tome.

Naime, tijela koja dodjeljuju potpore unosit će svakodnevno podatke o državnim potporama u registar na internetskim stranicama Ministarstva financija, umjesto da ih dostavljaju jednom godišnje. Predviđa to konačni prijedlog zakona o državnim potporama koji je Vlada usvojila danas.

Svi podaci o dodijeljenim potporama bit će vidljivi pa će zainteresirani, a posebice poduzetnici moći vidjeti jesu li potpore koje su dodijeljene, npr. njihovim konkurentima zakonite.

Na ovaj će se način, kako je rekao državni tajnik u Ministrstvu financija Željko Tufekčić, postići potpuna transparentnost dodijeljenih državnih potpora što će u konačnici utjecati i na jačanje učinkovitost i utroška javnih sredstava putem državnih potpora.

Izdvajamo