Porezna uprava

POREZNIKE VIŠE NE MORATE OBILAZITI, DOSTUPNI SU ONLINE Projekt digitalizacije sufinanciran europskim novcem

 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Umjesto u Poreznu upravu, građani će od lipnja s poreznicima moći komunicirati preko jedinstvenog portala Porezne uprave, najavio je Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave na današnjem predstavljanju nove online usluge hrvatskih poreznika u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Jedinstveni portal Porezne uprave proširuje raspon usluga koje su na raspolaganju poduzetnicima, a uskoro i građanima.

Omogućava pristup svim dosadašnjim uslugama koje su bile pokrivene sustavom ePorezna, no nudi i nove usluge, poput uvida u informacije iz Registra poreznih obveznika, zatim podnošenje zahtjeva Poreznoj upravi, dostavu raznih obrazaca, među kojima je i godišnja prijava poreza na dohodak, te izmjena podataka.

"Dosad ste trebali izdvojiti slobodno vrijeme kako biste u jednoj od 10 podružnica Porezne uprave ispunili svoju zakonsku obvezu ili predali određeni zahtjev ovlaštenog službeniku Porezne uprave. To je sada prošlost", poručuju iz Porezne uprave.

"Prošle godine je bilo 360.000 izmjena u poreznim karticama, a to je zahtijevalo da građani dođu u Poreznu upravu. U budućnosti to neće biti slučaj, već će te izmjene moći raditi iz topline svoga doma, bez gubljenja vremena na šalterima Porezne uprave", istakao je Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave.

Projekt digitalizacije usluga Porezne uprave vrijedan je 656.500 eura, a sufinanciran je iz IPA programa EU za 2013. godinu.

Jedinstvenom portalu Porezne uprave poduzetnici će i dalje pristupati na isti način kao i dosad, a građanima se omogućuje pristup povezivanjem sa sustavom e-Građani tj. korištenjem NIAS vjerodajnica bez potrebe za dodatnom registracijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:03