ČASOPIS EUROMONEY

PRESTIŽNO PRIZNANJE UTJECAJNOG ČASOPISA Atlantic grupa najbolje je vođena kompanija u svom sektoru u cijeloj regiji

ZAGREB - Euromoney magazin, vodeći svjetski stručni financijski časopis, objavio je rezultate posljednjeg istraživanja o najkvalitetnije vođenim kompanijama u 2015. godini, prema kojemu je Atlantic Grupa proglašena dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u Hrvatskoj, drugom najbolje vođenom kompanijom u regiji središnje i istočne Europe te u dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u sektoru hrane i pića u regiji središnje i istočne Europe.

Lista najbolje rangiranih kompanija po izboru Euromoneya temelji se na istraživanju analitičara vodećih banaka i istraživačkih instituta diljem svijeta.

Sudionici istraživanja nominirali su kompanije prema više kriterija, od promišljenosti poslovne strategije, kvalitete korporativnog upravljanja, transparentnosti financijskih izvještaja, tržišne snage i profitabilnosti kompanije, potencijala za rast te kvalitete menadžmenta i zarada.

'Atlantic Grupa iznimno je ponosna što je u 2015. godini prepoznata kao kompanija koja uspješno posluje, ima kvalitetan sustav korporativnog upravljanja i transparentnu praksu komunikacije prema financijskom tržištu', kazali su u kompaniji.

Euromoney magazin je osnovan 1969. godine s ciljem da prati kretanja na „eurotržištu“ koje se tada počinje formirati kao međunarodno tržište kapitala, odnosno prethodnik današnjeg globalnog tržišta kapitala. Danas je riječ o premium kategoriji financijske publikacije iznimnog ugleda u stručnoj javnosti koja donosi dubinske analize kretanja na tržištu kapitala, investicijskih prilika i poduhvata, riznice i novčanih tokova te inih stručnih pitanja iz makro ekonomije i financija. Istraživanja koja provode nezavisni stručnjaci iz mreže Euromoney-ja predstavljaju globalnu referencu kad je riječ o vrednovanju kompanija unutar pojedinih industrijskih sektora, odnosno u okviru određenih regija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:02