ODLUKA REGULATORA

STIGLA POTVRDA IZ HANFA-e Oduzeta dozvola za rad fondu Nexus koji je pod istragom zbog 117,5 kuna nezakonite pozajmice Agrokoru

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2018. u 16:03

Zagreb, 160713. Petar Pierre Matek, predsjednik uprave Hanfe, fotografiran u hotelu International.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Petar Pierre Matek, predsjednik uprave Hanfe

 

Hanfa je upravo objavila da je oduzela odobrenje za rad odnosno upravljanje otvorenim alternativnim investicijskim fondom rizičnog kapitala s privatnom ponudom Nexus FGS.

Kao posebna nadzorna mjera, oduzima se suglasnost za obavljanje funkcije člana uprave društva NEXUS PRIVATE EQUITY PARTNERI d.o.o., izdana za: Marka Lesića, Krešimira Ružđaka i Marka Makeka, objavila je Hanfa.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je 18. prosinca novu istragu protiv većinskog vlasnika Agrokora Ivice Todorića, a odnosi se na zajmove koje je tijekom prošle godine investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru i koje tužiteljstvo smatra nezakonitima.

Osim Ivice Todorića, istragom su obuhvaćeni i njegov sin Ivan Todorić te predsjednik uprave Nexusa Marko Lesić i član uprave Krešimir Ružđak.

Prema optužbi, Ivicu i Ivana Todorića tereti se da su potaknuli suosumnjičene šefove Nexusa da suprotno odgovarajućim zakonskim odredbama, bez znanja ulagatelja i protivno odluci Povjereničkog odbora daju ukupno 117,5 milijuna kuna zajma Agrokoru, iako su ta sredstava bila strogo namijenjena za ulaganje u tvrtku Zagreb-Montaža.

Izdvajamo