Zagrebačka burza

TRAŽE SE SAVJETNICI KOJI ĆE MALE TVRTKE DOVODITI NA BURZU Kreću pripreme za novu trgovinsku platformu Progress

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.11.2017. u 10:19

Zagreb, 121214. Hypo centar dvorana Rab.
Slavonska avenija 6.
Dodjela nagrada Zagrebacke burze za najkvalitetnije dionice u 2014. Na fotografiji: Ivana Gazic predsjednica uprave zagrebacke burze.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze

Početkom iduće godine Zagrebačka burza pokreće novu multilateralnu trgovinsku platformu Progress, namijenjenu malim i srednjim poduzećima, a sada poziva zainteresirane da se prijave za stjecanje statusa savjetnika na Progress tržištu.

"Hrvatska mala i srednja poduzeća, iako čine većinu svih privatnih privrednih subjekata u zemlji  te zapošljavaju najviše djelatnika, zaostaju za europskim prosjekom sudjelovanja u stvaranju dodane vrijednosti i zapošljavanja zbog značajno otežanog pristupa financiranju, uključujući pristup kapitalu i kreditnim instrumentima. Progress je zamišljen kao platforma za realizaciju investicijskih planova malih i srednjih poduzeća, bilo kroz prikupljanje novog kapitala, ili tehničko primanje u trgovinu kako bi se omogućila jednostavnija promjena, odnosno transfer vlasništva, a kroz proces primanja u trgovinu na Progress tržište društva će voditi savjetnici", objavila je Zagrebačka burza.

Izdvajamo