Bijesni što su ih kaznili

'TRAŽIT ĆEMO ZAŠTITU SUDA, ŽRTVA SMO POLITIČKO-POSLOVNIH INTERESA' Iz fonda Nexus žestoko reagirali na rješenje Hanfe o oduzimanju licence

Tim fonda Nexus

Rješenje Hanfe kojim se Nexusu oduzima upravljanje fondovima Nexus FGS i Nexus FGS II, a Upravi licenca, pravno je neodrživo i plod je političko-poslovnih interesa koji su su nadjačali pravnu državu, poručuje se u priopćenju koje je Nexus, odmah nakon što je Hanfa na svojim interenetskim stranicama objavila svoju odluku, poslao medijima.
Iz Nexusa najavljuju da će tražiti sudsku zaštitu od Hanfina rješenja. Odluka Hanfe, naime, u potpunosti je u raskoraku sa Zakonom o alternativnim investicijskim fondovima i Zakonom o trgovačkim društvima, kao i drugim pravilima, poručuju iz Nexusa. Rješenje Hanfe ocjenjuju kao arbitrarno i nepomirljivo s načelom vladavine prava.
"Nexus smatra da je žrtva ciljanih partikularnih političko-poslovnih interesa koji su evidentno nadjačali pravnu državu. Isto tako, budući da nije dijelom neke od političkih i/ili korporativnih opocija, to ga čini prikladnim ciljem za javno terećenje, proizvianje i kreiranje percepcije djelovanja državnih tijela u širem kontekstu afere Agrokor", poručili su iz Nexusa.
Dodatnu potvrdu za te tvrdnje u Nexusu vide u tome što je rješenje Hanfe objavljeno samo nekoliko dana prije isteka mandata Upravnog vijeća te institucije, iako je nadzor trajao od početka svibnja prošle godine i suštinski je okončan još u rujnu. Dodaju i kako Hanfa ni u jednom nadzoru u Nexusu nije utvrdila kršenja zakona. Upozoravaju da će posljedica Hanfina rješenja biti prekid započetih poslovnih procesa na razini fondova i portfeljnih društava, što će za posljedicu imati umanjenje vrijednosti portfelja i imovine fondova.
- U konačnici, to će donijeti neizmjerne štete hrvatskom gospodarstvu - zaključuje se u priopćenju Nexusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:07