BUDUĆNOST POSLOVANJA

VELIKE BANKE NA UDARU TEHNOLOGIJE: IZGUBIT ĆE ČETVRTINU SVIH PRIHODA! Zaradu im kradu male inovativne tvrtke koje će olakšati život milijunima ljudi

 Andrea Comas / REUTERS

Velike financijske institucije mogle bi izgubiti 24 posto svojih prihoda u sljedeće tri do četiri godine, koji bi mogao završiti u rukama novih tvrtki koje se bave financijskim tehnologijama - FinTechom, objavila je konzultantska tvrtka PricewaterhouseCoopers.

PwC je razgovarao s više od 1.300 menadžera u financijskoj industriji, od kojih je 88 posto izjavilo kako strahuje da je njihov posao u opasnosti gubitka prihoda u području plaćanja, prijenosa novca i osobnih financija.

Banke i druge velike financijske firme suočene su sa sve većom konkurencijom u vidu novih tvrtki koje iskorištavaju nove tehnologije kako bi ponudile bolje digitalne usluge korisnicima, od financijskog savjetovanja do životnog osiguranja.

Manoj Kashyap, PwC-ov globalni voditelj usluga za FinTech, tvrdi kako će se pojaviti suradnja dviju strana - FinTech startupi trebat će pristup kapitalu i klijentima koje imaju vrlike tvrtke, dok će većike tvrtke shvatiti kako bi FinTech mogao biti ključan za konačno prevladavanje problema u komunikaciji s klijentima i zastarjelim tehnologijama.

- Suradnja s FinTech tvrtkama, te inovacije uopće, ne znače prihvaćanje najnovijih trendova – radi se o pronalaženju najboljeg, najučinkovitijeg načina izvršavanja svojih poslovnih strategija, a u konačnici pružanje boljih usluga svojim klijentima, kazao je Kashyap.

- Budući da financijske institucije sve uže surađuju s inovatorima, potrošači će početi osjećati prednosti. Nadamo se da će se troškovi i frustracije koje klijenti često doživljavaju u interakciji sa svojom bankom, osiguravateljem ili menadžerom fonda početi smanjivati kada počnu osjećati koristi koje proizlaze iz racionaliziranih i učinkovitih poduzeća koja imaju proizvode koji su bolje prilagođeni i usredotočeni na klijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:47