Zagrebačka burza

Zagrebački holding zadužio se za pola milijarde kuna da otplati stare euro obveznice

 Bruno Konjević / CROPIX

Zagrebački holding izdao je danas drugu tranšu obveznica u nominalnom iznosu pola milijarde kuna, a Zagrebačka burza im odobrila uvrštenje tih obveznica na Službeno tržište burze, objavljeno je na njenim internetskim stranicama. U srijedu će krenuti trgovanje obveznicama.

Neto prihod od najnovijeg izdanja holding će koristiti za otplatu prijašnjih euro obveznica koje dospijevaju već idućeg ponedjeljka, 10. srpnja.

Interes ulagača nadmašio je traženi iznos. Naime, investitori su bili spremni uložiti čak 996 milijuna kuna, od čega im je upisano pola milijarde kuna. Međutim, kompanija je te obveznice prilikom izdanja platila po cijeni od 102 posto.

Zagrebački holding je 15. srpnja 2016. u prvoj tranši izdao 1,8 milijarde kuna. Zbrojivši ove dvije tranše, zagrebačka kompanija ima 2,3 milijarde kuna vrijednosti obveznica koje trguju na Zagrebačkoj burzi po godišnjoj kamati od 3,875 posto s dospijećem 15. srpnja 2023. godine.

Kako su objavili iz Zagrebačke burze, Zagrebački holding ispunio je sve uvjete da se ovim financijskim instrumentom može trgovati fer, uredno i djelotvorno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:38