KARIJERNI UZLET

IZDVOJITE SE IZ MASE JEDNOLIČNIH ŽIVOTOPISA Samo jedna stvar stubokom će promijeniti način na koji poslodavac čita vaš CV

 Ranko Šuvar/CROPIX

Ukoliko ste u stalnoj potrazi za poslom ili promjenom karijere, postoji način kako da se izdvojite iz mase jednoličnih životopisa i uistinu ostavite dobar dojam.

Istraživanje je obuhvatilo 300 vodećih stručnjaka iz područja ljudskih potencijala koji rade na zapošljavanju novih ljudi unutar uglednih tvrtki, a zaključili su kako postoji jedna metoda zbog koje ćete odudarati od svih ostalih.

Napravite svoju web stranicu kojom ćete se prezentirati potencijalnom poslodavcu.

Čak 30 posto stručnjaka iz područja ljudskih resursa izjavilo je kako osobne web stranice (web životopis) povećavaju konkurentnost na tržištu rada, dok je njih čak 39 posto izjavilo kako će vjerojatnije odabrati kandidata s web životopisom, u odnosu na kandidata koji ju nema.

Istraživanje je također pokazalo da sve veći broj poslodavaca proaktivno traži nove i kreativne zaposlenike, bez službenog oglasa te se radije koriste društvenim mrežama i webom.

Na taj način poslodavci vide vašu kreativnost, osobnost, mogućnosti vodstva i brojne druge kvalitete koje kod budućih zaposlenika traže.

KAKO POSLODAVCI ČITAJU VAŠ ŽIVOTOPIS? Iz prve ruke saznajte što mrze, a na što trebate obratiti pažnju

S obzirom da je izrada web stranice jednostavna (na brojnim platformama i besplatna) ništa vas ne košta da pokušate. Samo pritom na umu valja imate sljedeće.

  • Na stranicu stavite i klasičan životopis koji se može skinuti u .pdf formatu
  • Učinite stranicu što je interaktivnije moguće. Stavite linkove, uključite društvene mreže (LinkedIN, Twitter) i slično.
  • Linkajte bivše tvrtke ili projekte na kojima ste prethodno radili.
  • Ukoliko ga imate, opišite i svoje volontersko iskustvo ili aktivizam.
  • Dodajte posebne nagrade i priznanja

Stručnjaci napominju kako nije potrebno uključiti informacije poput hobija ili osobnog bloga, a iznimno je važno kako se prezentirate na društvenim mrežama jer će vas čak 20 posto poslodavaca provjeravati i na taj način.

JOŠ UVIJEK NISTE DOBILI POSAO PUTEM TWITTERA? Evo kako urediti svoj Twitter profil i pronaći posao pomoću njega

Ukoliko ste u potrazi za idejom za web životopis, donosimo vam tri primjera koje smo proguglali za vas:

Primjer1

Primjer2

Primjer3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:04